Een tropische fruitsalade, die je natuurlijk in verschillende variaties kunt maken, is ideaal als het in de zomer lekker warm is buiten.
Daarbij kun je natuurlijk zelf bepalen welk fruit je wilt gebruiken voor de salade, de hier gebruikte fruit- en notensoorten zijn slechts een voorbeeld.
Recept Tropische fruitsalade
Ook lekker als je gaat picknicken.
Maaltijd Lunch / Ontbijt
Keuken Internationaal
Keyword Tropische Fruitsalade
Prep Tijd 30 Minuten
Porties 4 Personen
INGREDIËNTEN
Sap van 1 uitgeperste citroen
4 Eetlepels Vloeibare honing
1 Ananas
0,25 Watermeloen
1 Mango
2 Bananen
2 Kiwi’s
75 Gram Cashewnoten
2 Eetlepels Gemalen kokos
3 Takjes Munt
Tropische Fruitsalade
INSTRUCTIES
Was de munt en snij de blaadjes in stukjes of reepjes.
Schil de kiwi’s en snij deze in stukjes.
De watermeloen van de schil en de pitten ontdoen, en het vruchtvlees in stukken snijden.
Schil de bananen en snij de bananen in plakjes.
De ananas schillen, de kern eruit snijden en het vruchtvlees in stukjes snijden.
De mango schillen het vruchtvlees in stukjes snijden.
De noten kun je eventueel in stukken hakken.
Het citroensap en de honing mengen.
Doe het gesneden fruit in een schaal en schenk het mengsel van honing en citroensap erover. Laat dit tien minuten trekken.
Doe de noten en de gesneden munt bij de salade en meng nog even door elkaar.
Strooi de gemalen kokos erover.