Torrijas zijn de Spaanse variatie van wat iedereen altijd gedacht heeft dat het typisch Nederlands eten was, wentelteefjes.
Om precies te zijn wentelteefjes met honing en dan niet gemaakt van de Nederlandse boterhammen, maar in dit geval van petit pains.
Voor de rest is het eigenlijk hetzelfde recept, buiten de honing dan een het soort brood. Toch is dit weer wat anders als je vaker wentelteefjes maakt.
Neem wel, als je dat in de supermarkt tegen komt, echte Spaanse honing mee. Je zult aan de smaak merken dat het toch wel iets anders is.
Recept Torrijas
In dit recept gaat een beetje sherry dat kun je bij kinderen vanzelfsprekend weglaten.
Maaltijd Lunch / Ontbijt
Keuken Spaans / Mexicaans
Keyword Torrijas
Prep Tijd 10 Minuten
Kook Tijd 10 Minuten
Porties 4 Personen
INGREDIËNTEN
2 Petit Pains
3 Eieren
200 Milliliter Melk
1 Theelepel Kaneelpoeder
5 Eetlepels Honing
4 Eetlepels Olijfolie
4 Eetlepels Sherry
INSTRUCTIES
De petit pains in de lengte in vier lang plakken snijden.
Klop in een grote kom de eieren los.
Verwarm de melk totdat deze lauwwarm is, en roer de kaneel en 3 eetlepels honing erdoor.
Doe de melk ook in de diep bord.
De olijfolie in een grote koekenpan verhitten.
Leg de schijven brood in de melk, en alle schijven ook omdraaien. Vervolgens in de los geklopte ei aan beide kanten.
Per 4 schijven aan beide kanten krokant bakken.
De 8 torrijas over vier borden verdelen en de sherry er over sprenkelen. Bij kinderen laat je dit dus heel simpel weg.
Als je deze versie als dessert wilt gebruiken doe je er een bol ijs bij met wat slagroom.