Samosa met couscoussalade

Samosa met couscoussalade, een recept voor twee heerlijke gerechten die je natuurlijk niet altijd bij elkaar hoeft te eten.

In dit recept maken we samosa’s met aardappel en erwtjes, met een couscoussalade. Zo ontstaat weliswaar een tweetal gerechten die niet echt snel op tafel staan, maar wel elkaar bijzonder goed aanvullen.

Een complete maaltijd die niet echt zwaar is, maar wel heerlijk.

 

Recept Samosa met couscoussalade

Twee recepten, één keer eten.
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Keyword Samosa met couscoussalade
Prep Tijd 40 Minuten
Kook Tijd 20 Minuten
Porties 4 Personen

INGREDIËNTEN

Samosa’s met aardapel en erwtjes
80 Gram Aardappelen
80 Gram Diepvrieserwten
2 Eetlepels Zonnebloemolie
1 Ui
1 Theelepel Komijn
1 Teentje Knoflook
1 Centimeter Verse gember
2 Eetlepels Verse Koriander
1 Rode peper
0,5 Theelepel Garam masala
Bloem
1 Ei
8 Plakjes Bladerdeeg
Couscoussalade
250 Gram Couscous
250 Milliliter Groentebouillon
2 Paprika’s, geel en rood
1 Eetlepel Tomatenpuree
Blikje Mais
4 Lente-uien
2 Eetlepels Rijstazijn
3 Eetlepels Olijfolie
2 Eetlepels Currypasta
1 Eetlepel Sojasaus
Zout en peper
Chilipoeder naar smaak
Beetje komijn
2 Theelepels Suiker
2 Takjes Peterselie
Bieslook in ringen gesneden

 

INSTRUCTIES

Samosa’s met aardappel en erwtjes
Vooraf het bladerdeeg laten ontdooien.
De aardappelen schillen en in blokjes snijden. Blokjes in 8 minuten beetgaar koken en afgieten. De erwten 2 minuten koken en afgieten.
Ui en knoflook schoonmaken en snipperen.
Gember schillen en fijn snijden.
Bij de rode peper zaad en zaadlijsten verwijderen en vervolgens in kleine blokjes snijden.
De koriander wassen en fijn snijden.
Eidooier los kloppen, eiwit gebruiken we niet.
Olie in een koekenpan verhitten en hier ui en komijn in 5 minuten goudbruin bakken.
Knoflook en gember toevoegen en een minuut meebakken.
De aardappelblokjes en de erwten toevoegen en opwarmen.
Vuur uitzetten en de rode peper, de koriander, en de garam masala toevoegen en roeren. Op smaak brengen met peper en zout.
Oven voor verarmen op 180 graden.
Werkblad bestuiven met bloem en daarop het bladerdeeg leggen. Je kunt hier rondjes van maken, driehoeken, vierkanten, wat je zelf wilt. Doe op iedere plak bladerdeeg wat van het mengsel en vouw het bladerdeeg dicht. Eventueel de randen aandrukken met bijvoorbeeld een vork. De bovenkant bestrijken met de eidooier.
Bakplaat bekleden met bakpapier en daarop de samosa’s leggen.
In de oven plaatsen en in 20 minuten mooie bruin bakken.
Couscoussalade
De bouillon warm maken en over de couscous gieten. 10 Minuten laten trekken.
Alle groente en kruiden waar nodig wassen en fijn snijden. De Mais uit laten lekken.
De paprika schoonmaken en van zaad en zaadlijsten ontdoen. In kleine blokjes snijden.
Alle ingrediënten met de warme couscous mengen en goed door elkaar scheppen.

Deel op Facebook Verstuur per mail