Mac and cheese met pompoen

Mac and cheese met pompoen maken we natuurlijk met volkoren macaroni, omdat deze versie net even iets gezonder is, en helemaal niet zoveel meer kost dan de gewone standaard versie.

Vanzelfsprekend kun je dit klassieke recept ook met een andere soort pasta maken, en eventueel kun je zelf nog wat variatie toevoegen door bijvoorbeeld olijven en stukjes ham of spek toe te voegen.

Juist door te experimenteren kan dit een heerlijk eigen recept worden.

Mac and cheese met pompoen

Klassiek Amerikaans met pompoen.
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Keyword Mac and cheese met pompoen
Porties 4

INGREDIËNTEN

3 Rode uien
4 Teentje knoflook
800 Gram Flespompoen
300 Gram Volkoren macaroni
1 Eetlepel Olijfolie
200 Roomkaas met bieslook
0,5 Theelepel Gemalen nootmuskaat
0,5 Thelepel Chilivlokken
200 Gram Geraspte kaas

INSTRUCTIES

  1. Uien schoonmaken en snipperen.
  2. Knoflook schoonmaken en fijn snijden.
  3. De pompoen schillen en halveren. Verwijder zaad en zaadlijsten.
  4. Snij de pompoen in blokjes.
  5. Zet twee verschillende pannen met ruim water op het vuur, en breng het water aan de kook.
  6. In de ene pan doen we de pompoen, in de andere de macaroni. Dit laatste moet ongeveer 8 minuten koken, en de pompoen ook 8 minuten.
  7. In een koekenpan de olie verhitten en hierin de stukjes ui en de helft van de knoflook fruiten.
  8. Ondertussen de oven voor verwarmen.
  9. Pompoen en macaroni afgieten, maar bewaar van het kookvocht van de pompoen een kopje kookvocht.
  10. Doe pompoen en het kopje kookvocht in een blender of keukenmachine, en pureer dit.
  11. Meng de roomkaas, de nootmuskaat, en de chilivlokken erdoor en maak er een gladde saus van.
  12. Meng de macaroni en de pompoen met 100 gram geraspte kaas, en het mengsel van uien en knoflook dat we net gebakken hebben.
  13. Doe het in een ovenschaal en strooi de rest van de geraspte kaas erover.
  14. In de oven zetten en in ongeveer 25 minuten bakken totdat het goudgeel en knapperig is.
 

Deel op Facebook Verstuur per mail