Een Duitse uitsmijter, dit gerecht staat beter bekend onder de meer oogstrelende naam Strammer Max, is net iets anders als de Nederlandse versie.
Het is een gerecht dat velen natuurlijk kennen, zeker als je wel eens gegeten hebt langs de Duitse snelweg. Want het is een gerecht dat bij geen enkel restaurant langs de snelweg zal missen.
Een soort Truckersmenu. Eigenlijk is het heel simpel en ook nog eens goed en lekker als het goed wordt gemaakt.
Je kunt overigens zelf bepalen of je er nog een salade bij wilt maken van onder andere augurk, tomaat en sla.
Recept Duitse uitsmijter – Strammer Max
Lekker simpel gerecht voor één persoon.
Maaltijd Lunch / Ontbijt
Keuken Duits
Keyword Duitse uitsmijter
Prep Tijd 10 Minuten
Kook Tijd 10 Minuten
Porties 1 Persoon
INGREDIËNTEN
2 Eieren
2 Sneden Bruin vloerbrood
50 Gram Rauwe ham
Beetje boter
Verse bieslook
Peper en zout
INSTRUCTIES
Boter in een koekenpan doen en laten smelten op een lang vuur.
De boterhammen in de pan roosteren totdat deze goudbruin zijn geworden. Hoeft niet aan beide kanten, mag wel.
Het brood besmeren met boter en leg de rauwe ham op het brood.
Breek de eieren in dezelfde koekenpan, maar zorg dat de dooiers heel blijven.
Leg de twee spiegeleieren op de twee boterhammen en strooi naar smaak peper en zout over de eieren.
Hak een beetje bieslook en strooi dat over de strammer max.