Geplaatst op: 14 juni 2021

In gesprek met Arno Pijnappels over vaderdag en de markt

Corona heeft veel veranderd. Met de injecties en het mooie weer zijn er gelukkig goede vooruitzichten. Op de markt zijn er meer jonge mensen gekomen en ook meer thuiswerkers die even een blokje om willen zegt Arno. Het mooie is dat ook na de versoepelingen ze nog op de markt blijven komen. Iets wat een positieve ontwikkeling is. Ze komen voor de verse groenten die ze inkopen bij de groothandel, veiling en ook zelf verbouwen. Den Dungen staat bekend om haar Dungense bloemkool welke door de grond bijzonder lekker smaakt.

Arno Pijnappels is op de markt sinds hij zich herinneren kan. Zijn vader was de eerste marktkoopman met groente en fruit in St. Michielsgestel in 1973. Drie jaar geleden is hij overleden. Natuurlijk zijn er nog volop mooie herinneringen aan hem. Bijvoorbeeld dat ze op de markt in Den Bosch tijdens de Bossche Kermis bonusdagen hadden met hele grote bergen snijbonen. Het was iedere keer weer onvoorstelbaar, dat de hele berg verkocht was (voor een scherpe prijs).

In die tijd waren er veel gezinnen die de sperziebonen inmaakten. Nu is dat iets minder geworden. Deels is het ook vervangen met het invriezen van de sperziebonen of andere seizoen producten. Het is zo mogelijk om in het seizoen de groenten goedkoper te kopen om er het hele jaar van te genieten.

Ieder jaargetijde heeft op de markt zo haar eigen charmes – Arno Pijnappels

Vooral het contact met de klanten en de klantenbinding is iets waar Arno van geniet. Ze hebben veel trouwe klanten welke al generaties lang bij hun komen. Er is door de jaren heen een speciale band ontstaan met veel klanten. Iets wat door de klanten en Arno gekoesterd wordt.

Komende Vaderdag laat hij zich graag verrassen. Arno is tien jaar getrouwd en samen hebben ze twee kinderen.

 

Onze weekmarkt en Arno Pijnappels wenst iedereen een fijne vaderdag!

 

 

Deel op Facebook Verstuur per mail