Geplaatst op: 16 april 2023

Lekkere Appels van de Markt!

Het is natuurlijk het hele jaar door volop genieten van een heerlijke appel. Niet alleen zo om te eten, maar natuurlijk ook in je salade, als appelmoes en niet te vergeten in een heerlijke appeltaart. Hoe groeien de appels echter zo mooi aan de boom? We vertellen je er graag meer over.

 

Het begin en de verschillende soorten

De appelboom is in Oost-Europa als eerste aangetroffen. Hierna heeft het zich verspreiden de meeste klimaten en zijn er vele verschillende soorten. Van zoet en sappig tot iets zuurder en harder, zijn er de verschillende soorten appels. Afhankelijk van het klimaat zijn de soorten natuurlijk ook aangepast.

 

Het bloeien van de appelboom

Wanneer een appelboom appels moet gaan krijgen dan is het belangrijk dat het bestuift wordt. Het stuifmeel van het liefst appelbomen van dezelfde bomen zorgt hiervoor. Voor de bestuiving zijn natuurlijk ook bijen en vlinders van belang. Een imker is dus een welkome gast op een boomgaard met appelbomen.

 

De appels groeien

Voordat een appelboom appels kan produceren gaan er een paar jaar overheen. In het algemeen gaat het om twee tot vijf jaar. Hierna zullen de appelbomen fruit maken. De appels worden daarna geplukt en bewaard. Om vervolgens op de markt verkocht te worden.

 

 

Genieten!

Dat doe je van Appels & op de Markt!

 

 

 

Deel op Facebook Verstuur per mail