Geplaatst op: 6 december 2022

Kerstboom Etiquette

De Kerstboom Etiquette

Sinterklaas heeft ons kikkerlandje verlaten en we maken ons op voor de feestdagen. Een kerstboom hoort hier natuurlijk ook bij. Wanneer mag je hem echter opzetten? Hoe maak je hem zo mooi mogelijk en waarom zetten we eigenlijk een kerstboom op?

Met de kerst wordt de geboorte van Jezus gevierd. De kerstboom heeft hier echter totaal niets mee te maken. De rituelen rondom de zonnewende zijn al veel langer bekend. In Egypte en ook de Romeinen versierden alles met groene planten in de hoop op minder dorre en donkere tijden.

Wanneer mag je de kerstboom opzetten?

In Nederland is het een ongeschreven dat we de kerstboom pas opzetten nadat de Sint weer terug is gegaan naar Spanje. Niet iedereen houdt zich hier aan (wat natuurlijk gerust mag) en vaak zien we ze al verschijnen in de eerste weken van december. Veel kerstboomkwekers zien wel dat het grootste gros direct na Sinterklaas de kerstboom in huis haalt.

Hou je kerstboom groen!

Een echter kerstboom groen houden is vaak een uitdaging. Door de boom water te geven is het mogelijk om lang van de boom te genieten. Het maakt hierbij niet uit of je er één hebt met kluit of zonder kluit. De discussie echt of nep is voor een ander moment. De geur van een echte kerstboom is echter niet te overtreffen. Toch? Daarnaast is een kunstboom wel gemakkelijker.

Gebruik verschillende soorten kerstballen

Wikkel het snoer om de kerstboom en doe er dan de kerstballen in. Laat de mooiste kerstballen, die het hardste glimmen aan de buitenkant komen. Kies voor kleuren die passen bij je interieur en maak er wat moois van! Het wordt dan vast een mooie kerst.

Het genieten van de feestdagen begint vandaag al! Op de markt helpen we je hier graag bij!

Deel op Facebook Verstuur per mail