Geplaatst op: 5 juni 2022

Heerlijke Noten van de markt

Heerlijke Noten van de markt

Wanneer je over de markt loopt dan hoor je de marktondernemers hun producten promoten, ruik je de warme broodjes, vis en natuurlijk ook de ver gebrande noten. Het is heerlijk om ze vers op te eten terwijl je over de markt wandelt.

 

Waar komen de noten weg?

Er zijn veel verschillende soorten noten. Denk aan de cashewnoten, pistachenoten, pecannoten, macademianoten, hazelnoten, walnoten, amandelen of paranoten. Het is heerlijk om van ze te genieten. Noten groeien aan bomen. Het zijn droge vruchten met een vruchtwand eromheen. Het is een houtachtige dop waar een noot in zit. Wist je dat pinda’s eigenlijk geen noten zijn, maar peulvruchten? Amandelen zijn officieel een fruit. Ze worden allemaal tot de noten gerekend.

Noten groeien over de hele wereld. In ons eigen land zie je veel walnoten en hazelnoten. Er zijn echter ook cashewnoten uit India en Afrika, amandelen uit Californië (Verenigde Staten), Paranoten uit Bolivia en noten uit tal van andere landen.

 

Noten zijn gezond

Er zijn veel aanwijzingen dat het eten van ongezouten noten helpt tegen hart- en vaatziekten. Het is goed om iedere dag een paar ongezouten noten te nemen. Ook helpt het om het LDL cholesterolgehalte te verlagen. Het zijn effecten welke het verantwoord maken om noten te eten.

Wist je dat de noten een plek in de schijf van vijf hebben veroverd?

 

Tips om te variëren met noten

Het is goed om iedere dag noten te eten. Er zijn tal van mogelijkheden.

Denk aan:

– boterham met pindakaas en wat banaan
– hartige broccolitaart met cashewnoten
– andijviestamppot met walnoten
– pecannoten met een bietensalade
– groene smoothie met cashewnoten (gemalen)
– tussendoor een handje noten
– een schaaltje yoghurt met appel, geroosterde hazelnoten en wat kaneel
– cashewnotensaus over kip met pasta

 

 

Deel op Facebook Verstuur per mail