Geplaatst op: 30 januari 2023

Heb je ze al gezien? Tulpen! Ze zijn er weer!

Heb je ze al gezien op de markt dit jaar? De tulpen zijn al weer te verkrijgen. Wist je dat er een Nationale Tulpendag is? Ieder jaar in Januari is het in Amsterdam op het Museumplein. Olympisch schaatskampioene Irene Schouten heeft er de nieuwe “Dutch Pearl” tulp gedoopt. Het was het officiële begin van het tulpenseizoen.

Nederlands Trots!

We staan natuurlijk bekend om onze tulpen. We zijn een belangrijk exportland van de tulpen en het is een nationaal symbool geworden voor ons. In de lente bezoeken ook miljoenen mensen de Keukenhof in Lisse om de miljoenen bloembollen en tulpen te bewonderen. Het is geweldig om ze te zien. Ook de tulpenvelden op zichzelf zijn erg prachtig en voor veel mensen een reden om een keer naar de Kop van Noord-Holland te gaan.

Tulpenmania

In de zeventiende eeuw was er een ware tulpengekte en werden de tulpen tot zes keer hun gewicht in goud waard. Het is al weer een lange tijd terug. Toch wordt het nog steeds genoemd in televisieseries en ook films. Het heeft de tulpen wel op de kaart gezet! Gelukkig is een bosje tulpen op de markt nu niet meer zo prijzig. Zoals alles op de markt kun je altijd je slag slaan en ook de tulpen voor een eerlijke prijs kopen.

Genieten!

Het is weer genieten op de markt! De mooie bloemen, verse producten en de vakkundige vriendelijke marktkoopmensen maken het helemaal af.

Zien we je ook op de markt deze week?

Je bent van harte welkom!

PS. Nog een leuk weetje: De tulpen komen oorspronkelijk uit Kazachstan.

Deel op Facebook Verstuur per mail